SUCH SJCH Ålbolandets Bellman S44926/2002 A

e. SUCH NORDJCH Birk
u. SJCH FINJCH Hälsingeskogens Bira

Sommaren 2002 hämtade vi Bellman från Ålbolandets kennel. Han skulle visa sig bli en riktig favorit. Han var mentalt stark redan som valp. Bellman utvecklades så småningom till en mycket bra älghund och blev senare också jaktchampion. Han var dessutom en otroligt snygg hund med bl a BIR på utställning. Tyvärr blev hans jaktliga karriär för kort. I november 2009 skadade Bellman ett framben allvarligt under ett ståndskall. Efter operation kunde man konstatera att han inte skulle hålla för att användas som löshund längre.
Han visade sig även vara en mycket bra nedärvare. Han har lämnat jaktligt starka avkommor med bra mentalitet och exteriör. Sammanlagd blev han far till inte mindre än tio kullar. En hund som vi är otroligt glada och stolta över att vi har haft. Läs mer om Bellman och hans avkommor här.

Häsenskogens Ida S27379/2001

e. SUCH SJCH Björnbäcksdalens Bamse
u. J Ränkeskogs Akita

Ida var en tik med härlig personlighet. I skogen tog hon allt i sin egen takt men var i alla lägen oerhört pålitlig. Det lossnade ganska sent för henne i skogen men när det väl gjorde det blev hon säkerheten själv. Långt (och långsamt...) förföljande och ett skall som en hanhund. Stupsäker eftersökshund!

J Stim S31323/97

e. SJCH FINJCH Backe-Jack
u. Zally

Stim kallades för Max hos oss och var den som lärde mig att jaga älg med löshund. Han var egentligen en mycket bra ståndhund men hade även en hel del "hyss" för sig. Han verkligen ÄLSKADE att jaga! Han jagade älg, grävling, hästar, kor, får, ankor osv. Var till en början förtjust i att springa efter vägar. Dessa egenheter gjorde att han lämpade sig bäst för att jaga med på vår stora arealer i jaktlaget i Älvdalen. Där är det långt mellan vägarna men framför allt mellan tamdjuren... Han var betydelsefull för vårt jaktlag under många år och han gjorde också att mitt intresse för jaktprov vaknade.