J Sörombäckens Dabb S39421/2006 A

e. SUCH SJCH Fisktjärnlidens Burre
u. SUCH SJCH Pansartorps Rista

Dabb kommer från Sörombäckens kennel och är en avkomma efter den fantastiska avelstiken Pansartorps Rista (som har lämnat 75% meriterade avkommor). Han blev snabbt en bra älghund med en otrolig förmåga att ställa älg i upptaget. De första 8 älgarna sköt jag själv för honom trots att jag sällan jagar ensam. Tog ett förstapris på jaktprov (74,5 p) vid 1,5 års ålder. Tyvärr har han blivit lite hetare med åren vilket gör att det oftare blir sken nu. Fantastiskt lydig och går att kalla in i alla lägen. Håller i skenälg alldeles för länge. Oftast släpper han inte förrän jag visslar av honom. 

SEJ(LÖ)CH Sjöstens Patrik S35346/2007 A

e. SUCH SJCH Ålbolandets Bellman
u. J Sjöstens Ellen

Patrik kallas för Hugo hos oss här hemma. Han
är en parningsvalp efter Bellman. Detta är en hund med en vilja av stål. Jagade för fullt första hösten men var lite för het för att få älgarna att stå. Han har utvecklats till en mycket bra ståndhund. Är som ett "plåster" på älgarna och ger sig inte förrän det stannar, vilket medför att det numera nästan blir ståndskall varje släpp. Har tre starka jaktprovsettor på 85,5 p, 80 p och 85 p. Patrik har också ett mycket bra sök. Upptag ca 1,5 km bort med fast ståndskall på samtliga ettor.

SEUCH SEJ(LÖ)CH Lassisbackens Greja SE34894/2011 A/ED:ua


e. INTUCH NORDUCH NOJCH SEJCH Botnebekken´s Arro
u. SUCH SJCH Högåsmyrens Ajla


Greja är en tik som varvar mycket energi i skogen med stort lugn i hemmet. Redan före 8 månaders ålder skällde hon sitt första ståndskall som varade i 40 min. Har blivit en mycket bra jakttik som har bra sök, bra fart och utmärkta ståndegenskaper. Hon har tre förstapris på jaktprov där hon haft ståndskall på upptagsplatsen varje gång och sedan följt upp med över 250 min skalltid alla tre gångerna. Hon har väldigt långt förföljande men har än så länge ändå varit säker på att leta sig tillbaka. Greja har utmärkt exteriör och tog tre raka ck i jaktklass. BI a BIR i Uddeholm + BIM i Mockfjärd och Åsele 2014.


Älgskallets Krösa-Maja SE58609/2011 B/ED:ua
e. SUCH SJCH Ålbolandets Bellman
u. SUCH NORDJCH Älgskallets Aritza

SEJ(LÖ)CH Älgskallets Kelly SE58610/2011 A/ED:ua

e. SUCH SJCH Ålbolandets Bellman
u. SUCH NORDJCH Älgskallets Aritza


Kelly är ett stupsäkert kort i älgskogen. Hade från början inget märkvärdigt stort sök även om hon nästan alltid hittade älg. Numera har hon utvecklat sitt sök och blivit en fantastisk älgfinnare. Fort går det dessutom! Hon är en utpräglad ”vindhund”. Hon var ståndfast redan från tidig ålder och besitter en väldigt stark mentalitet. Exteriört är hon är lite sotig i färgen och har en något öppen svans. I övrigt är det en stark tik med bra kroppsbyggnad. Utställd en gång i jaktklass med very good som resultat. Hon har tre förstapris på jaktprov.

Skällbäckens Cajsa SE41322/2017

e. SE UCH SE J(LÖ)CH FI J(LÖ)CH Kougstabackens Nelson

u. SEUCH SEJ(LÖ)CH Lassisbackens Greja

 

Vårt nya framtidshopp!

Skällbäckens Dacke 

e. J Kougstabackens Rocky

u. SEUCH SEJ(LÖ)CH Lassisbackens Greja

Mest intresserad av att tugga på skor än så länge...